Hoi An (Vietnam)

De la Nha Trang la Hoi An este o calatorie de aproximativ 8 ore, astfel ca am luat un autobuz de noapte. Ajunsi la destinatie am fost luati prin surprindere de preturile destul de mari practicate de hotelurile din zona, in comparatie cu ce experimentasem in Dalat si Nha Trang. Am gasit insa hotelul Nguyen Phuong, curat si relativ aproape de centrul istoric, la 8 dolari/camera dubla cu baie proprie si internet gratuit. Avand doar o zi la dispozitie pentru a vizita orasul, dupa ce am scapat de bagaje, am pornit la drum. De la hotel pana in centru a fost o plimbarica de 10-15 min. Aici sunt reunite mai multe cladiri cu semnificatie istorica si diverse muzee. Biletul de intrare este standard – costa 3 euro/pers si permite intrarea la 5 obiective. Noi am vizitat un muzeu cu vase din ceramica, o casa traditionala foarte veche, un pod japonez, un templu si am fost la un spectacol de muzica si dansuri traditionale. Obiectivele turistice ni s-au parut frumoase si interesante, desi nu foarte mari. Arhitectura e simpla dar linistitoare. Ai vrea sa te tot plimbi pe aceste stradute.
Ne-a placut in mod deosebit spectacolul de muzica si dans traditional. Sala de spectacol era micuta, pe o strada un pic cam inghesuita, aproape de piata, si am gasit-o mai greu, dar a meritat efortul.
Plimbandu-ne prin acest orasel am avut ocazia sa vedem si un cortegiu funerar. In mod normal, nu ar fi ceva dorit sau iesit din comun. Pozele, insa, cred ca or sa vi se para interesante. Aici culoarea doliului este albul, iar unii poarta chiar un fel de costume special create pentru aceasta ocazie.
In Hoi An am gasit si ceva care o sa para, poate, mai interesant pentru doamne: ateliere de croitorie care iti fac hainele pe masura ta maxim o zi. Da, ati citit corect: intr-o singura zi.:) Eu am cazut prada tentatiei si mi-am facut 2 rochii de seara si 1 pereche de pantaloni lungi (43 de dolari – pret negociat). Nu ne venea sa credem ca au fost gata in cateva ore. Croitorul nici macar nu m-a vazut. Vanzatoarea de la micutul magazin mi-a luat toate masurile iar noi nu am facut altceva decat sa ne plimbam pana la ora agreata pentru ridicarea produselor. Am ramas uimiti cand am vazut ca nu a fost nevoie decat de o mica ajustare in cazul rochiilor, care s-a facut in 20 de min pentru ca atelierul de croitorie era un pic mai departe de magazin. :)) A doua zi, am parasit acest superb orasel indreptandu-ne spre Hue.

Un comentariu:

  1. Interesant blogul tau. Frumoasa tara e Vietnamul asta! Pacat ca lumea o considera un fel de Iraq.

    RăspundețiȘtergere