Casa ne-a placut foarte mult. Fiecare camera te surprinde si astepti cu nerabdare sa vezi ce ti-a mai pregatit arhitecta. E vorba despre o doamna, fiica unui inalt demnitar, care a studiat la Moscova si care inca mai traieste in casa. Mihai a fost foarte incantat si vrea si el o casa similara. :)
Am vrut apoi sa vedem ce ne ofera calatoria cu trenuletul local – o mocanita mai modesta (3,63 euro/pers). Drumul de aprox. 10 km nu a fost prea spectaculos. Am trecut printre serele de flori si legume, si am ajuns la Trai Mat – un satuc unde am gasit, ascunsa printre casutele localnicilor, o pagoda destul de frumoasa. Acum era in renovare, dar se putea vizita o mare parte din ea. Mihai a urcat, bineinteles, pana la ultimul nivel. :)
A doua zi am pornit intr-un tur de o zi pentru a vedea imprejurimile orasului. In acest scop am contractat doi localnici cu motocicleta. In Dalat o sa gasiti astfel de soferi, care fac parte dintr-un club local intitulat “Easy Rider”, peste tot. Noi am negociat cu ei si am ajuns la un pret de 10 dolari/pers pentru acest tur (de la 20 dolari/pers).
Calatoria a fost foarte frumoasa si interesanta. Prima oprire a fost la un fel de tele-gondola. Nu era la o inaltima foarte mare, dar am putut sa vedem orasul de sus.
Gondola ne-a adus la un templu budist destinat meditatiei. Era destul de nou, dupa parerea noastra, insa ne-a placut mult.
Am vazut si doua cascade destul de spectaculose. La prima am avut ocazia sa ne dam intr-un roller-coaster in care puteam sa controlam noi viteza. Mihai a ajuns primul la finalul traseului, normal.
La cealalta cascada exista posibilitatea de a te plimba pe sub ea. A fost cel de-al doilea dus in acea zi dar a meritat.
Unul dintre cele mai interesante locuri vizitate a fost Satul Gainilor (Chicken Village), unde am putut sa vedem o statuie imensa a unui cocos – simbolul etniei care traieste in acea zona - si am putut vizita si cateva gospodarii. Unele erau efectiv niste cocioabe – 4 pereti si un acoperis de paie. Nu ne venea sa credem ca pot trai in asemenea conditii. Erau si unele frumoase, cel putin pe afara. Acestea erau recent construite si oarecum moderne. Interesant e faptul ca localnicii din acest sat traiesc in regim de matriarhat – “femeile cer barbatii in casatorie si iau deciziile importante”. :)
Principala ocupatie este aici cultivarea florilor si legumelor, precum si a cafelei. Se pare ca Vietnamul a devenit al doilea producator mondial de cafea, dupa Brazilia.
Am incercat si noi cafeaua locala si ni s-a parut buna, foarte aromata si foarte tare.
Ultima oprire a fost la un templu un pic mai ciudat, fata de ceea ce vazusem pana acum. Pe potecuta din fata intrarii ne asteptau statuile unor personaje dintr-o poveste foarte veche de origine chineza, in gradina din fata templului niste personaje indiene si un dragon imens (probabil vietnamez) pe care statea o zeita budista. Templul, in sine, era destul de modest, in comparatie cu ce am vazut pana acum.
A fost o experienta interesanta si foarte placuta. Ne-am intors la hostel multumiti de timpul petrecut alaturi de “easy rideri”. Acum asteptam sa vedem si restul Vietnamului – urmatoarea oprire Nha Trang.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu